fbpx

4 Motive pentru care ar trebui să îți faci patul în fiecare zi

Există 2 tipuri de oameni în această lume: cei care se trezesc și se ridică din pat și își aranjează patul imediat, dar și cei care au o atitudine de genul ”nu are rost să îmi fac patul, pentru că oricum mă voi întoarce în el, în câteva ore”. Am înțeles! Este ușor să te rostogolești din pat în fiecare dimineață și să lași o grămadă mototolită de cearșafuri în urma ta. Probabil ai auzit sau folosit una din scuzele ,,Nu am timp”, ,,Oricum nimeni nu va veni să vadă dacă am patul făcut sau nu”, ,,Nu e așa important” sau ,,Mama nu e aici să mă oblige să îmi fac patul”.

Dar adevărul este că, atunci când dedici un minut sau două în plus în fiecare dimineață pentru a-ți așeza patul, recompensa este mult mai mare decât efortul necesar. Există o mulțime de beneficii cu privire la motivul pentru care ar trebui să vă faceți patul în fiecare dimineață. Câteva dintre ele sunt următoarele:

  • Începi ziua cu dreptul

Dacă vrei să schimbi lumea, poți începe prin a-ți face patul în fiecare dimineață. Pentru a înțelege cât de important este să îți faci patul în fiecare dimineață, putem să ascultăm vorbele unui fost ofițer al Marinei Statelor Unite, William McRaven. Acesta a afirmat că pregătirea patului în fiecare dimineață reprezintă cheia pentru a realiza mult mai multe lucruri pe parcursul zilei. ,,Dacă îți faci patul în fiecare dimineață, îndeplinești prima sarcină a zilei. Până la sfârșitul zilei, acea sarcină se va transforma în multe sarcini finalizate.” A-ți face patul dă tonul zilei și este prima etapă a realizărilor de pe lista ta de lucruri din acea zi. Știm cu toții că ziua bună se cunoaște de dimineață. Dacă îți vei face patul în fiecare zi, dimineața, te va ajuta să faci față zilei cu un sentiment de împlinire. Așadar, pregătirea patului în fiecare dimineață poate fi un „obicei cheie” care poate provoca un efect domino al altor alegeri inteligente și practici pozitive pe tot parcursul zilei. Un scriitor renumit explică în cartea sa, Puterea obișnuinței:

„A-ți face patul în fiecare dimineață este corelat cu o productivitate mai bună, un sentiment mai bun de bunăstare și abilități mai puternice de economisire. Nu este vorba despre faptul că o masă de familie sau un pat ordonat provoacă note mai bune sau cheltuieli mai puțin frivole. Dar cumva aceste schimbări inițiale încep reacții în lanț care ajută la adoptarea altor obiceiuri bune”.

  • Creează o energie pozitivă

Dacă îți faci patul în fiecare dimineață, dormitorul tău va arăta mult mai curat, vei găsi lucrurile mai ușor și te va relaxa. Un pat dezordonat poate face ca întregul dormitor să pară dezordonat, chiar dacă nu este. Acest lucru funcționează și invers, mai ales dacă aveți o cameră mică. Un pat bine făcut va oferi dormitorului tău un aspect frumos și elegant, precum și o atmosferă curată și relaxantă. Dacă îți faci patul în fiecare dimineață, atunci este posibil să fii motivat să menții ordinea în restul camerei pe tot parcursul zilei. Cel mai probabil, vei dori să îmbunătățești, pe zi ce trece, aspectul dormitorului tău. Odată ce acțiunea de a-ți face patul devine un ritual, s-ar putea să descoperi că vor urma și alte obiceiuri bune. Nu te vei simți confortabil cu hainele pe podea sau cu praf. Vei începe să își prețuiești casa mult mai mult.

Să-ți faci patul poate reduce nivelul de stres. Este important să simțim totul în locul potrivit, astfel încât să putem avea o minte mai organizată și, în consecință, o viață mai organizată. De asemenea, dacă îți faci patul și îți acoperi salteaua și cearșafurile cu o cuvertură, reduci la minimum suprafața pe care se poate aduna praful. Avem zile bune și, uneori, avem zile foarte proaste. Când avem zile proaste visăm să ne prăbușim, pur și simplu, în patul nostru, iar ideea că ne așteaptă un pat confortabil, curat și făcut poate să fie foarte relaxantă.

  • Te bucuri de un sfârșit de zi perfect

Cele mai multe paturi Instagramablie constau de obicei din multe perne. Nu este nimic mai satisfăcător decât un pat care arată ca și cum ar fi fost creat pentru o copertă interioară a revistei, nu? Nimeni nu vrea să vină acasă la un pat nefăcut, plictisitor, cu cearșafuri încrețite. Ew! Un sfat excelent pentru a vă asigura că patul arăta ca și cum ar fi fost făcut pentru un hotel de 5 * este folosirea cearșafurilor plate, mai degrabă decât a cearșafurilor cu colțuri elastice. Este important să îți faci patul, deoarece te ajută să reduci cutele din cearșafuri și să păstrezi pernele pufoase.  Dacă vei fi bun cu lenjeria ta, aceasta va arăta ca nouă. Gândește-te că intri într-o cameră de hotel … primul lucru care îți atrage atenția este un pat bine făcut, care te imploră practic să aluneci între cearșafurile moi. Acum, imaginează-ți aceeași cameră de hotel, dar cu un pat nefăcut. Ai mai dori să aluneci  între acele cearșafuri? Probabil ca nu. Puține lucruri se potrivesc cu plăcerea pură de a urca într-un pat bine făcut după o zi agitată. Deci, fă-ți timp în fiecare dimineață pentru a-ți pregăti patul. S-ar putea să îți îmbunătățească întreaga viață!

  • Oprește dezvoltarea alergiilor și s-ar putea să dormi mai bine

O persoană obișnuită petrece 8 ore pe zi în pat, indiferent dacă este vorba de dormit, de jocuri, de uitat la televizor sau doar de relaxare într-o duminică confortabilă. Patul tău este umplut cu celule moarte ale pielii, care s-au rupt din piele peste noapte. Celulele moarte ale pielii și părul animalelor, dacă împărțiți patul cu un animal de companie, pot provoca alergii în viitor.  Atunci când îți faci patul în fiecare dimineață, ar trebui să scuturi cearșafurile. De asemenea, un sondaj al Fundației Naționale a Somnului a arătat că participanții la sondaj care au raportat că își fac în mod regulat patul au fost, de asemenea, mai predispuși să spună că au dormit bine în majoritatea nopților. Acest lucru subliniază constatările FNS, și anume că mediul dormitorului, inclusiv curățenia, influențează cât de bine dormi.

Lăsați un comentariu